Nyheter

Kritisk til homokandidat

Jeg har ikke tillit til en kandidat som har inngått homofilt ekteskap, sier KrFUs leder i Vest-Agder.

I dag kan homofile Gaute Brækken og lesbiske Hanne Marie Pedersen-Eriksen bli valgt inn i KrFUs sentralstyre. Det skjer i så fall uten Steinar Kristiansen, leder i Vest-Agder KrFUs, hjelp. Han er meget kritisk til de to kandidatene.

LES OGSÅ: Høybråten avviser fløystrid i KrF

Vi vet at den ene kandidatene har inngått homofilt ekteskap. For meg er det et signal om at han synes at ekteskapsloven er helt grei. Når han i tillegg velger å la seg intervjue om temaet i forkant av landsmøtet, viser det at vedkommende vil kjempe for sitt syn i partiet, sier Kristiansen.

Dyneløfting. Han taler dermed sin partileder Kjell Ingolf Ropstad midt i mot. I sin åpningstale på dagens landsmøte pekte Ropstad på viktigheten av å skjelne mellom teologi og politikk og skille mellom menighet og politikk.

LES OGSÅ: Homofil kan få toppverv i KrFU

Vår oppgave er å sikre trosfrihet. Men vi skal ikke drive dyneløfting. Det er ikke vår jobb å drive teologisk tolkning og granske samlivsform, sier Ropstad.

Dette handler ikke om dyneløfting, svarer Kristiansen, og legger til:

Dette handler om å ha tillitt eller ikke tillitt.

Men Brækken og Pedersen-Eriksen er vel ikke de to eneste som støtter ekteskapsloven i KrFU?

Nei. Men det er forskjell på å velge inn kandidater som støtter en lov passivt og aktivt. Når du har inngått homofilt ekteskap er signaleffekten en helt annen, sier Kristiansen, som legger til at det også ligger politiske motiv bak motstanden til Eriksen-Pedersen.

Bekjennelsesparagraf. KrF skal på helgens landsmøte behandle en rekke omstridte saker. Sentralstyret går inn for å fjerne partiets beskyttelsesparagraf, som siden vil gjøre det mulig å fjerne kravet om at alle med partiverv skal bekjenne seg til kristendommen. KrFUs sentralstyre går inn for borgerlig vigsel, noe som innebærer aksept for at homofile gifter seg utenfor Kirka, samtidig som. I tillegg vil KrFUs valgkomité ha to åpent homofile inn i sentralstyret. KrFU-leder Kjell Ingolf Ropstad har i en mail uttalt at det vil gi en bra signaleffekt utad å få kjempe inn homofile kandidater.

LES OGSÅ:

Kometkarriere for KrFU-lederen

Steinar Kristiansen i KrFU er bekymret over utvikling. Spesielt frykter han at bekjennelsesparagrafen skal forsvinne.

Vi er i ferd med å rokke ved våre grunnvoller. Det er kristen tro som har ført oss sammen og forent oss. Jeg tror mitt livssyn også er bra for andre.

DISKUTER PÅ VERDIDEBATT: Veien videre for KrF

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter