Nyheter

Nesten latterlig hilsefokus

Det kirkelige rådet om å unngå håndhilsing etter gudstjenesten i Tunsberg bispedømme, er blitt en lokal morsomhet.

Vårt Land meldte onsdag at et stort antall prester og pastorer som fortsatt ville ta menigheten i hånda.

LES OGSÅ: Håndhilser tross svine-advarsler

Det er blitt altfor mye oppmerksomhet på akkurat det med å håndhilse. Det er nesten blitt litt latterlig, sier stiftsdirektør Stein Unneberg i Tunsberg.

LES OGSÅ: Jesu blod i pappbeger

Ville heve bevisstheten. Stiftsdirektøren understreker at rådene for å unngå svineinfluensasmitte i kirkelige sammenhenger ble sendt ut samtidig med at det var oppmerksomhet om spørsmålet om lærere og rektorer kunne håndhilse på elevene ved skolestart.

Vi ønsket å heve bevisstheten på smitteberedskapen i kirken og kom derfor med noen konkrete råd. Vårt ønske var ikke primært å få folk til å la være å hilse på hverandre, men derimot at man skal være klar over de farene som finnes, sier Stein Unneberg.

LES OGSÅ: Professor oppgitt over kirkelig hilseforbud

Avslappet. Stein Unneberg har inntrykk av at kirkefolket i Tunsberg har et avslappet forhold til den mye omtalte influensaepidemien.

Folk lever omtrent som vanlig. Frykten for smitten er ikke spesielt stor. Tidligere i sommer var jo smittefaren og sykdomsalvoret voldsomt i fokus. Nå tror jeg at de aller fleste forholder seg nokså rolig til influensaen.

Antibak. Selv om stiftsdirektør Unneberg har registrert en avslappet holdning til svineinfluensaen i bispedømmet, har han fått med seg en ikke ubetydelig endring.

Det er mye «antibak», altså håndrens, i bruk rundt om i menighetene. Det viser vel at vårt ønske om større bevissthet om smitten har slått gjennom, sier Stein Unneberg.

Les mer om mer disse temaene:

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter