Nyheter

Konfirmerte pinsevenn, fikk prøvetid

Risikerte å miste kappe og krage.

En prest i Svenska kyrkan har fått tre års prøvetid etter at han konfirmerte en person som ikke var medlem av kirkesamfunnet.

Prøvetid betyr at bispedømmet holder et ekstra øye med ham. I henhold til regelverket risikerte han i verste fall å miste kappe og krage, i beste fall en skriftlig advarsel. Straffen landet altså mellom de to ytterpunktene.

LES OGSÅ: Mister kappe og krage etter fyllechat

For troverdigheten. Jeg kan ha gjort en formell feil, men jeg gjorde det for individets skyld og for kirkens troverdighet. Det er ikke alltid man kan følge reglene, sier presten Alf Stolt til Smålandsposten.

Personen som ble konfirmert er pinsevenn og ønsket ikke å bli medlem av Svenska kyrkan.

LES OGSÅ: Prest sendte sexbilde

Annerledes i Norge. Stolt var ikke redd for å bli avskiltet som prest, og legger nå saken bak seg. Han reagerer imidlertid kraftig på måten domkapitlet (tilsynsorgan på bispenivå) har håndtert saken på.

«Er menneskene til for Svenska kyrkans regler eller er det omvendt?» spør han i en epost og ber domkapitlet medvirke til en endring av regelverket.

I Den norske kirke er dåp en forutsetning for å bli konfirmert, men dåpen kan være gjennomført i et annet kirkesamfunn. Konfirmanter trenger dermed heller ikke være medlemmer av Den norske kirke.

LES OGSÅ: Prest får beholde jobben etter tenåringssex

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter