Nyheter

Slik får du en billig ferie

Det går nemlig an å ha det både billig og bra.

Bo gratis. Det finnes haugevis av mennesker som gjerne vil la deg bo gratis i huset sitt, om du vil la dem bo i ditt. Slik kan du spare tusenvis av kroner i hotellutgifter når du er på ferie. Nettstedet Boligbytte formidler leiligheter og hus over hele verden.

LES OGSÅ: I kø for gratis ferie

Tenk strategisk. Reiser du på campingferie er det lurt å undersøke hvor prisene har steget og hvor de har gått ned. Selv om det var billig å reise til Danmark i fjor kan prisene ha gått opp i år. Ta også hensyn til svingningene i valutakursen og du kan gjøre et lite kupp bare på å reise til riktig sted til riktig tid.

LES OGSÅ: Nordmenn satser på bilferie

Ikke bruk mobilen. Mobilbruk i utlandet er ofte veldig dyrt og bør bare bli brukt til de mest nødvendige samtalene. Telefonbokser er billigere og på internettkafeer kan du ofte ringe svært billig fra Skype.

LES OGSÅ: Au, solbrent?!

Ta Nattog. Du sparer både tid ved at du sover mens du reiser, og kostnader ved et hotellrom. En sovevogn på et tog er som oftest billigere enn et hotellrom.

LES OGSÅ: Kom feriekrangelen til livs

Reis mot strømmen. Charterferien er aller dyrest i skoleferiene. Kan du reise for eksempel reise i mai eller i slutten av august, blir det fort mange tusenlapper billigere. Her finner du billige flybilletter.

LES OGSÅ: Slik får barna en god ferie

Spis lokalt. Unngå typiske turistrestauranter som har menyer på 10 språk og bilder av all maten. Restauranter som fokuserer på lokale gjester har både bedre mat og billigere priser.

Buss billig. Skal du feriere i Norge busser Lavprisekspressen deg mellom store deler av landet. Er du tidlig ute, kan du få billett ned til femtilappen.

Ha reisefølge. Enslige betaler det samme for enkeltrom og taxier som for par. Allier deg med en venn for å halvere kostnadene.

Lei bil gratis. Gjennom nettstedet Returbil.no kan du få gratis leiebil. Det eneste du trenger å betale er bensin og eventuelle bompenger. Forklaringen på tilbudet er at leiebilselskapene ofte leier ut bilene sine bare én vei, og dermed trenger folk som kan kjøre bilene tilbake dit de hører hjemme.

LES OGSÅ:

Vinn digitalkamera!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter