Nyheter

Avverget attentat mot Jimmy Carter i Gaza

Kilder: Hamas hindret drapsforsøk mot eks-president.

LES OGSÅ:

Hamas godtar 67-grenser

Den israelske avisen The Jerusalem Post skriver i sin nettutgave at Hamas hindret palestinske terroriser i å drepe tidligere amerikansk president Jimmy Carter under hans besøk i Gaza i dag.

LES OGSÅ: Samtaler med Hamas har gitt resultater!

Israelske sikkerhetskilder sier at Shin Bet, den israelske sikkerhetstjenesten, hadde fanget opp informasjon om attenatplaner mot Carter og informerte eks-presidentens sikkerhetsapparat.

Ifølge palestinske kilder som uttalte seg til nyhetsbyrå, hadde terrorister med bånd til al Qaida plassert to bomber langs den ruten Carter skulle følge i Gaza. Hamas sier at de oppdaget bombene og ødela dem.

Hamas-talsmann Ihab al-Rassin i Inneriksdepartementet i Gaza sier til den israelske avisen Haaretz at han ikke er kjent med rapport om attentplaner mot Carter.

LES OGSÅ: Hamas vil akseptere Israel som nabo

Carter hadde tidligere uttrykt sorg over de ødeleggelsene han kunne se i Gaza etter krigen mellom Israel og Hamas i januar. Han omtalte ødeleggelsene som målbevisste, ifølge Israelsk radio.

Carter sa at det var oppskakende å se ødeleggelsene i Gaza, men også å se Kassam-raketter falle over dne israelske byen Sderot.

DISKUTÈR: Fred i Midtøsten?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter