Nyheter

Oppgjør med Bondevik-partiene

Jens Stoltenberg starter langspurten for valgseier med å filleriste hele opposisjonen.

Stoltenberg brukte landsmøtetalen sin til å angripe motstandere i Stortinget kraftigere enn på svært lenge. Tydeligere enn noen gang klistret han Frp til det forrige Bondevik-regimet

Den Frp-støttede Bondevikregjeringen, Den Frp-støttede Bondevik-regjeringen, lød det gang på gang fra Stoltenberg.

KOMMENTAR: Tryggest med det bestående

Ha-ha. Stoltenberg omtalte opposisjonen som en enhet. Og det gikk lattersalver blant delegatene da regjeringssjefen omtalte regjeringsalternativene på borgerlig side.

Ingen vet hva de får. Ikke engang de borgerlige selv. De er ikke enige om hvem som skal sitte sammen, hvilken politikk som skal føres eller hvem som skal være statsminister, sa han og fortsatte:

For det er jo nok av kandidater på borgerlig side. I Høyre har de til og med hatt to på en gang. Det er vel det høyre kaller valgfrihet, sa Ap-lederen til stor applaus.

LES OGSÅ: Ap taper Høyre fram

Ap leverer. Hovedbudskapet i talen var at landet nå i krisetid står foran svært viktige verdivalg. Målt mot fortiden er det ifølge Stoltenberg bare Ap som kan levere og det gjelder spesielt i kampen mot ledigheten.

Stoltenberg mener det er en fare for at den kan bite seg fast og at dette blir en stor trussel for hverdagsmenneskene i Norge.

Vi snakker om problemer i fem-seks år fremover, sa han.

LES OGSÅ: Ap kan bli valg-taper

Olje-pøs. Statsministeren slapp i går en nyhet i mangemilliarderkronersklassen: Regjeringen vil bruke mer oljepenger fremover. Og får den fortsette etter valget, vil statbudsjettet for neste år bli et budsjett for «arbeid til alle».

Det var etter løfter om at Norge skal komme ut av krisen «med den laveste ledigheten i Europa», Stoltenberg gikk løs på motstandere.

De sammenligner oss med det perfekte. Det de heller burde gjøre, er å sammenligne oss med seg selv. Da vil det stå lysende klart for dem hva politisk handlekraft er, sa Stoltenberg.

Blå løftebrudd. Han listet opp følgende løftebrudd-register fra «Den Frp-støttede Bondevikregjeringen» og forklarte hvordan de rødgrønne er bedre:

" De lovet eldre hjelp, men pleiesektoren skrumpet med 1600 årsverk. Rødgrønne: Rettet det opp igjen med 12 500 nye.

" De lovet satsing på samferdsel, men havnet mange milliarder bak egne planer. Rødgrønne: Snudde alt og overfoppfylte samferdselssatsingen.

" De lovet å øke bistanden til én prosent, men brøt løftet. Rødgrønne: Fikset énprosenten. Stoltenberg utbrøt: Vi holder løftene!

" De lovet full barnehagedekning, men havnet i følge Stoltenberg «på et lavmål». Rødgrønne: Blir den regjeringen som «klipper snora og sier: Nå har vi full dekning i alle kommuner».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter