Nyheter

Kulturen dro henne til kirken

Turid S. Myrholt oppdaget Ibsen tidlig på ungdomsskolen. Nå er hun nytilsatt kulturrådgiver i Kirkerådet.

Jeg ønsker å stimulere til at flere profesjonelle kunstnere kommer inn i kirkene. Min interesse for Ibsen førte til mange besøk hos bokhandleren. Tre-fire år senere kom Ketil Bang-Hansen til Rogaland Teater. Jeg gikk og så forestillingene han satte opp. Min første teatererfaring fikk jeg allerede mens jeg gikk i barnehagen, på barneforestillinger, forteller hun

Når jeg nå ser tilbake på hva kultur betydde for meg i barndommen, ser jeg at de førstegangsopplevelsene jeg fikk da har betydd mye for meg i etterkant.

Det var musikkinteressen som førte henne på kirkevei, til en fastere plass i kirkelig miljø, med Ynglingen og Ten Sing som arena.

Som fersk student dro Myrholt til Menighetsseminaret i Oslo, der hun hadde praksis som menighetselev i Røa. Siden ble det embetseksamen i teologi, storfag i teatervitenskap, og hovedfag i idéhistorie på debatten om mottakelsen av Ibsens «Gengangere» og om Sofokles' «Kong Ødipus» som grunnfagsoppgave.

De senere årene har hun brukt tid på prosjektbasert ledelse og faglitterært forfatterstudium ved siden av jobben.

Ønsket du å bli prest?

I hvert fall å bli ordinert for å kunne tiltre en stilling i KFUK-KFUM. Men menighetsprest ville jeg ikke bli. Jeg tok halve praktikum på Teologisk Fakultet ved Universitetet i Oslo, men planene endret seg. Etter hvert sto kulturarbeider øverst på ønskelista.

Kjøp papiravisen og les hele intervjuet med Turid S. Myrholt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter