Nyheter

Fordømmer Tutus kritikk

ANC kaller Tutus verbale angrep blasfemi. Nå ber de nobelprisvinneren vandre gatelangs i Sør-Afrikas slumstrøk fremfor New York.

Sør-Afrikas ledende parti fordømmer kritikken fra erkebiskop og nobelprisvinner Desmond Tutu.

Vi er overrasket over biskopens helligbrøde, skriver ANC i en pressemelding.

Erkebiskopen advarte ANC-lederne tidligere denne uken om at de ikke er Gud, og at en dag vil dere få deres fortjente straff.

Han har også kritisert at Tibets åndelige leder Dalai Lama ble nektet innreise til Sør-Afrika. Angivelig etter påtrykk fra Kina.

Støtter ikke Zuma. ANC-leder Jacob Zuma har vært anklaget for korrupsjon, men er storfavoritt til å innta presidentstolen etter valget 22. april.

Tutu er ikke en av dem som støtter hans kandidatur.

ANC uttaler nå at de blir stadig mer urolige av måten erkebiskop Desmond Tutu omtaler NPA (de nasjonale tiltalemyndighetene) og deres behandling av Zumas korrupsjonanklager på.

ANC mener han underminerer NPAs uavhengighet.

Overrasket. Partiet kritiserer også biskopens gjentatte sammenligninger mellom ANC og Gud.

Dette er blasfemisk. ANC har aldri sammenlignet seg selv med Gud, og har aldri gitt seg ut for å være Gud. Vi er overrasket over biskopens helligbrøde, skriver ANC i pressemeldingen.

De inviterer ham nå til å møte Zuma og de andre ANC-toppene for å utveksle synspunkter og finne felles grunnlag for å utvikle landet videre.

Vi er av den formening at biskopen ville få en livsforandrende opplevelse hvis han tok en spasertur i gatene i Gugulethu, Langa og Khayelitsha (slumbydeler i Sør-Afrika, red.anm.). Å vandre i gatene i New York, vil virkelig resultere i et smalt syn på Sør-Afrika, skriver ANC.

Vi har glemt. Tutu berørte kritikken under en diakonikonferanse i Durban igår.

Det er blitt veldig vanskelig å fordømme myndighetene, ettersom det får deg til å virke upatriotisk. Dette landet befinner seg for øyeblikket på et dårlig sted. Vi har sluttet å holde vakt, og har raskt glemt fortidens kamper, sa Tutu i følge The Mercury.

Les mer om mer disse temaene:

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter