Nyheter

Simonnes: Udramatisk opplagsfall

Vårt Lands opplag ned 802 aviser fra 2007 til 2008.

Tirsdag offentliggjøres opplagstallene for landets aviser. For Vårt Lands del faller opplaget med 802 aviser per dag fra 2007 til 2008. Foreløpig er det ingen grunn til stor uro, mener sjefredaktør Helge Simonnes.

Isolert sett er de nye opplagstallene udramatiske for Vårt Land. Men hvis fallet fortsetter kan situasjonen endre seg, sier han.

LES OGSÅ: Svak nedgang for lokalavisene

Viktig distribusjon. Fra 2006 til 2007 falt opplaget med 276 aviser per dag. Simonnes sier Vårt Land jobber med å komme seg inn i en positiv trend, og distribusjon av avisa har vært spesielt viktig.

Vi hadde problemer med å levere til abonnenter nord i landet. Nå har vi begynt å trykke avisa også i Orkanger, noe som hjelper veldig. Det er ingen vits i å bruke masse ressurser på å lage et godt produkt og selge det, når man ikke klarer å levere, sier han.

LES OGSÅ: Boksalget bremser opp

God helhet. Vårt Land har levert gode økonomiske resultater de siste årene. Men det er foreløpig for tidlig å si sikkert hvor hardt finanskrisen vil ramme avisen.

Vi rammes ikke like hardt av svingninger i markedet som andre og større aviser. Det vil ta noe tid før vi ser hva den økonomiske krisen vil ha å si for oss, sier sjefredaktøren.

Foreløpig er det ikke snakk om nedskjæringer i redaksjonen.

Vi har utviklet en god nettavis, og det skal vi fortsette med. Samtidig prioriterer vi også papiravisen, og målet er å få en god helhet, sier Simonnes.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter