Nyheter

Forsvarer Hanssen og Snåsamannen

KrF-leder Høybråten ut mot kritikken.

KrF-lederen forsvarte i talen lørdag til lokallagslederene sine at helseminister Bjarne Håkon Hanssen har fortalt om da han ringte Joralf Gjerstad, Snåsamannen, for å få hjelp da sønnen Håkon hadde kolikk. Hanssen har fått mye kritikk for at han som helseminister fortalte om dettem han er blitt beskyldt for å legitimere all slags alternativ medisin.

Ikke bekymret. Personlig bekymrer det meg ikke et øyeblikk at Bjarne Håkon Hansen forteller om sine erfaringer med Snåsamannen, sa Høybråten.

Han var mer bekymret for at under dagens regjering er «altså situasjonen i norske sykehusene blitt så dårlig at Snåsamannen blir nedringt av hjelpetrengende, og til slutt har blitt helt utslitt» sa Høybråten.

Jeg tror tiden er inne for å ta noen grunnleggende grep på sykehussektoren. Han gikk inn for å fltte mer makt til de lokale helseforetakene. Han sa at pengegaloppen må stoppes.

Hva sykehusene tjener på, skal ikke være styrende for den helsehjelpen som gis. Derfor bør vi begynne med å kutte stykkprisfinansieringen fra 40 til 20 prosent og øke rammene tilsvarende. Samtidig må vi få slutt på at ulike forvaltningsnivåer gjør det de kan for å unndra seg kostnadskrevende oppgaver, sa Høybråten.

Billigere tannlege. KrF går også inn for at folk skal få dekket deler av utgiftene til tannhelse.

Vi bør ha et vern mot høye utgifter. En beskyttelse, som for eksempel slår inn ved tannlegeutgifter over tre tusen kroner i løpet av en ettårsperiode. For utgifter opp til femten tusen dekker staten halvparten og for høyere utgifter tar staten hele regninga, sa Høybråten.

Miljøbilpremie. KrF går også inn for en miljøbilpremie. Privatpersoner som kjøper en ny miljøbil, skal få en bonus på 25 000 kroner. Det vil redusere utslippene. Flere vil velge miljøbiler. Og premien skal komme i tillegg til lavere avgifter, sa Høybråten.

Sverige har allerede innført en lignende ordning. Det har vært en stor suksess: Hver tredje bil som selges er nå en miljøbil! Folk som kjøper slike biler bør også få en rød løper i trafikken: De bør få gratis parkering og fri bompassering.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter