Nyheter

5.000 nye ladestasjoner

Landets 2.000 el-biler får mer enn to ladestasjoner hver.

Mandag 26. januar kom enda en tiltakspakke fra regjeringen. Blant annet ønsker de rød-grønne å bruke 50 millioner kroner på å bygge 5.000 nye ladestasjoner til el-biler. Pengene skal også brukes til infrastruktur for el-biler og plug in-hybrider.

Samferdselsdepartementet har regnet ut at hver ladeplass vil koste 10.000 kroner.

LES OGSÅ: Vi kjøper ikke 'miljøbilene'

Regner med flere el-biler. I dag finnes det cirka 2.000 el-biler i Norge. Regjeringen håper flere ladestasjoner skal gjøre det mer attraktivt å skaffe seg elektrisk bil.

Med mange ladestasjoner rundt i landet vil etterspørselen etter biler som kan gå på strøm øke, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Sakte vekst for miljøbiler

Viktig utbygging. Direktør Steinar Bysveen i Energibedriftenes Landsforening synes ikke 5.000 ladestasjoner er for ambisiøst.

Vi vet at det vil bli en utfordring å få på plass infrastruktur når elektrisitet i transportsektoren kommer for fullt. Og de siste signalene vi har fått fra bilindustrien tyder på at disse bilene kommer fortere enn vi tidligere har trodd. Derfor er det viktig å få fart på utbyggingen. Hvis det kommer på plass en god infrastruktur, vil utskiftningstakten til elektriske biler øke kraftig, sier Bysveen til Teknisk Ukeblad.

Byggingen av de nye ladestasjonene skal skje gjennom miljøprosjektet Transnova, som er under etablering ved Teknologiavdelinga til Statens vegvesen Vegdirektoratet i Trondheim.

LES OGSÅ: Droppet sportsbil kjører miljøbil

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter