Nyheter

Spilte bort kollekten

To katolske prester er tiltalt for å ha stjålet flere millioner kroner fra kollekten.

De må ha glemt innholdet i det syvende bud, de to prestene i menigheten St. Vincent Ferrer Catholic Church i West Palm i Florida. I en årrekke skal de ha tatt penger fra kollekten, og brukt dem på elskerinner og gamblingturer til Las Vegas.

Like før rettsaken mot ham begynte i går, erklærte 81-åringen John Skehan seg skyldig i å ha stjålet flere hundre tusen dollar. Presten Francis Guinan sa seg ikke skyldig, og sier i et brev til aktor at prester «dedikerer livet sitt til kirken uten tanker for personlige fordeler». Rettsaken begynner 18. februar. Underslaget skal være et av de største noensinne i den katolske kirken i USA, skriver The Daily Telegraph.

Skehan er tiltalt for å ha forsynt seg med to millioner kroner fra kollekten, men revisorene tror han kan ha stjålet så mye som 15 millioner de siste 20 årene. Den medtiltalte pastoren er anklagetfor å ha stjålet 3,5 millioner kroner. I tiltalen står det at han skal ha hatt et intimt forhold med en av kirkens tidligere bokholdere. Pastoren skal ha betalt for hennes barns skolegang og kredittkortregninger.

Pastorens forsvarer, Richard Barlow, hevder at hans klient er uskyldig og at han skal bevise at millionene er brukt på kirkene. Begge de tiltalte risikerer opptil 30 år i fengsel dersom de blir dømt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter