Nyheter

En av tre briter tror på jomfrufødsel

Over halvparten sier Jesu fødsel har personlig betydning for dem.

I en ny undersøkelse oppgir 34 prosent at det er enige i at påstanden «Jesus var født av en jomfru kalt Maria» skal forstås som en historisk sannhet. Omtrent like mange mener historien skal forstås billedlig.

Flere kvinner enn menn tror på jomfrufødselen, ifølge undersøkelsen som gallupinstituttet ComRes har gjort for tenketanken Theos (http://www.theosthinktank.co.uk).

Mindre engletro. 56 prosent av britene sier at Jesus var født i Betlehem, og undersøkelsen viser overraskende nok at flere tror på jomfrufødselen enn på engler. Bare 28 prosent oppgir at hyrdene på betlehemsmarken virkelig fikk besøk av en himmelsk hærskare av engler. 37 prosent tror det er sant at Herodes ga ordre om barnedrap i et forsøk på få drept Jesus.

Personlig. I undersøkelsen, som er gjort blant tusen voksne briter, oppgir over halvparten at de er «enig» eller «svært enig» i at Kristi fødsel har har betydning for dem personlig. 72 prosent mener at Jesu fødsel først og fremst har kulturell betydning.

Nærmere seks av ti briter sier de feirer jul som en religiøs høytid, og blant skottene er andelen høyere enn i andre deler av landet.

Slående. Direktør Paul Woolley i Theos mener det er slående hvor mange som oppgir at Jesu fødsel er viktig for dem personlig.

I tider med usikkerhet på andre områder er folk kanskje mer åpne for å tenke på livets dypere spørsmål, antyder han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter