Nyheter

Levende lys og brostein i ventehallen

Mens tusenvis av reisende hastet forbi i ventehallen på Oslo S, markerte Kirkens Bymisjon sin «Lys i mørke-aksjon».

Dette har vært en gripende stund, sier informasjonsleder Per Frogner etter at de siste gjestene er i ferd med å forsvinne fra Bymisjons-standen i vrimmelen på Sentralbanestasjonen.

Lystenning. Det som nok gjorde sterkest inntrykk på mange, var tenningen av lys. Blant dem som tente lys, var kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa. Hun tente lys for alle som kom ut fra rusbehandling eller fengselsopphold, og som ikke har noe hjem å gå til. Hun oppfordret til en felles innsats mellom politikere og hjelpeinstanser for å gjøre noe for denne gruppen.

Ellers var også politistasjonssjef Kåre Stølen blant dem som tente lys. Han leste opp et postkort han hadde fått fra en mor som har en 19 år gammel sønn som ruser seg. Hun takket Stølen for at han gjennom sin oppfordring til rusmisbrukerne om å stille seg foran Stortinget hadde satt fokus på livet til denne gruppen.

Brosteinsprisen. Ellers delte Kirkens Bymisjon ut sin utmerkelse; Brosteinsprisen. Den gikk til de tre Aftenposten-journalistene Olga Stokke, Reidun J. Samuelsen og Per Kristian Aale. De fikk prisen for artikkelserien om de papirløse innvandrerne.

Sårbarhet. Det var Bymisjonens generalsekretær Sturla J. Stålsett som delte ut prisen til de tre journalistene.

Respekten for det sårbare menneskets komplekse livssituasjon blir ofte borte i tabloide medieoppslag. Derfor trenger vi en presse som tar seg tid og råd til å gå i dybden, som formidler både enkeltfortellinger og sammenhenger på en ærlig og menneskelig måte, sa Stålsett om begrunnelsen for at de tre journalistene fikk prisen.

Lys i mørket. Kirkens Bymisjon makerer seg sterkt i bybildet i Oslo i adventstiden. I tillegg til en rekke konserter, gudstjenester arrangementer, rigger Bymisjonen også opp en stall med levende dyr.

Men vi vet ennå ikke hvor denne stallen skal plasseres. Det er så mye gravearbeid i sentrum av Oslo at vi ikke har funnet en god plassering ennå. Men alt skal være klart til 13. desember, når vi åpner stallen i forbindels med Lucia-opptoget, sier Per Frogner, informasjonssjef i Kirkens Bymisjon.

Venke Knutson. Bymisjonen fikk musikalsk hjelp under aksjonen i ventehallen. Carl Petter Opsahl, og Venke Knutson spilte og sang

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter