Nyheter

Rekordstor troskonferanse

I dag møtes mer enn 1.000 deltakere i Lillestrøm for trosopplæringskonferanse. DEBATT: Forslag til gode trosopplæringsprosjekter?

Trosopplæringsreformen i Den norske kirke har i stor grad vært en suksess, og det vises også på deltakerantallet på konferansen i Norges Varemesse. I fjor samlet konferansen 470 deltakere som til daglig arbeider med trosopplæring, mens det i år kommer er påmeldt over 1.000.

Halleluja! Vi turte ikke å si offentlig at vi hadde et så høyt mål, men nå kan vi juble over at det hemmelige målet er nådd, sier Paul Erik Wirgenes til kirken.no.

LES OGSÅ: Trosopplæring som avtalt i statsbudsjettet

Seminarer. Konferansen er et selvstendig arrangement, men inngår også i en fagkonferanse på Menighetsfakultetet om ungdom, kultur og tro. Flere seminarer vil gå av stabelen med temaer som blant annet «Korarbeid som trosopplæring», «The difference that theology makes in youth ministry» og «Kan tro praktiseres?».

I tillegg vil dåpsopplæringsprisen fra Kirkelig pedagogiske senter bli delt ut for åttende gang. Blant dem som skal medvirke i programmet er den tidligere svenske biskopen Martin Lönnebo, den amerikanske teologen Roland Martinson, komikeren Robert Stoltenberg, kultur- og kirkeminister Trond Giske, musikeren Ole Børud og presten Sunniva Gylver for anledningen som talkshowvert.

LES OGSÅ: Barna strømmer til søndagsskolen

Denne konferansen kommer til å gjøre det tydelig hvordan trosopplæringsreformen har fornyet vår forståelse av hva det er å være kirke. Det skjer noe med vårt bilde av kirken når barn og unge sier at kirken tilhører oss, sier Wirgenes.

DEBATT: Forslag til gode trosopplæringsprosjekter?

Vårt Land vil rapportere fra konferansen både i papiravisen og på nett.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter