Nyheter

Unge Venstre vil ha bordeller

Og vil ha cannabis og khat på Rimi og Rema1000. Sponheim: Useriøst.

Unge Venstres landsmøte gikk lørdag inn for å legalisere bordelldrift. I tillegg ønsker ungdomspartiet at cannabis og khat skal kunne selges i dagligvareforretninger.

Leder i Unge Venstre, Anne Solsvik, sier til VG Nett at det vil bli lettere for myndighetene å følge opp de prostituerte hvis de er i bordeller.

Vi har ingen tro på at man gjør verden bedre ved å kriminalisere. Konsekvensen av det er at de prostituerte vil gå i skjul i leiligheter og selge seg derfra, sier hun.

På landsmøtet lørdag ettermiddag ble det også vedtatt at cannabis og khat bør legaliseres.

Unge Venstre mener at lettere narkotiske stoffer som cannabis og khat skal legaliseres. Vi ønsker at det skal være mulig å søke konsesjon for å selge cannabis og hasj på lik linje med alkohol, og at dette skal kunne selges for eksempel i dagligvareforretninger, sier leder i Unge Venstre, Anne Solsvik, til VG Nett.

LES VÅRT LANDS LEDER: Ville Venstreveier

Useriøst. Lederen for Venstre Lars Sponheim, er ikke like begeistret for forlagene som fikk flertall.

Dette viser tegn til umodenhet, dette er ikke seriøst. Jeg kjenner dem gjennom mange år og det er ikke første gang jeg hører slike forslag. For å være ærlig så er dette totalt uinteressant. Jeg er av samme mening når det gjelder legalisering av bordeller - det er tullete sier Sponheim til VG Nett.

Alkohol også farlig. Lederen i Unge Venstre svarer på kritikken til Sponheim og sier at forslagene er seriøse.

Vi har fremmet forslaget om legalisering av cannabis og khat på bakgrunn av helsmessige grunner. Man sier jo at cannabis er farlig, men det samme kan sies om alkohol. Det er jo ikke ulovlig med alkohol i Norge, så hvorfor kan man ikke legalisere cannabis? sier Solsvik.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter