Nyheter

48-timers bibelmaraton

Det er ikke et vanlig dataparty som foregår på KTV i helga.

I løpet av 48 timer skal 20 frivillige lage et nettoppslagsverk der de presenterer alle Bibelens bøker på en enkel og oversiktlig måte.

Vi er inne i en god stim nå og det jobbes ganske intenst, forteller Håvard Kjøllesdal, redaktør for bibelsiden.no og rektor ved Kristen Brevskole.

Mobiliserer. Maratonarbeidet begynte fredag ettermiddag klokken 18, og lørdag formiddag er en tredel av Bibelens 66 bøker omgjort til lett tilgjengelige introduksjonsartikler, fra evangeliene til den minste profet. Målet er at alle artiklene er klare til lansering søndag kl. 18.

Hvorfor gjør dere dette på maratonmåten?

Det er en fin måte å mobilisere frivillige på. Det er mye gøyere, det gir mer motivasjon, vi kan spise sammen og bruke hverandres kompetanse, forteller Kjøllesdal.

Teologer og bibelskolelærere står for teologisk kompetanse, og skriveføre er hentet inn for å sikre at artiklene har godt språk. I tillegg er det også datakyndige, fotografer og illustratører blant de frivillige. Og selvsagt noen som kan håndtere kaffetrakteren.

Ja, den går varm. Jeg har ikke tall på hvor mange liter det har gått med, forteller Kjøllesdal

Nerdemåltid. Men bortsett fra kaffen har kosten til nå vært rimelig sunn.

Men vi skal ha ett skikkelig nerdemåltid med cola og frossenpizza for virkelig å få følelsen av dataparty, forteller Kjøllesdal.

Før maratonhelgen har Kristen Brevskole skrevet fordypningsartikler til hver bibelbok. Det er disse som brukes til å lage introduksjonene. Begge deler skal legges ut på nettet, til sammen over 120 artikler. I neste fase skal det skrives artikler knyttes til de bibelske personene. Initiativtakerne har også et mål om å tilrettelegge siden inn mot grunnskolen og RLE-faget.

Aktualisere.  Hvilke utfordringer byr det på når man skal lage et slikt oppslagsverk?

Det vanskeligste med jobben er å aktualisere bøkene, vise hva som er unikt og aktuelt med hver enkelt av dem. Det finnes andre bibelressurser på nettet, men de har en dårlig innpakning. Vi ønsker heller ikke å gå inn i teologiske diskusjoner, men fortelle om Bibelen på Bibelens egne premisser, synes Kjøllesdal.

Her er en smakebit på arbeidet siden bibelsiden.no først lanseres søndag ettermiddag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter