Nyheter

Jens rapper Frp-asfalt

Dagen etter at han strammet asylpolitikken, varsler Jens Stoltenberg milliardsatsing på veier. DEBATT: Stjeler Ap Frps hjertesaker?

Mens Siv Jensen er i USA for å hylle John McCain, driver Ap-leder Stoltenberg sjarmoffensiv på områder der troløse velgere heier fram Frp. Onsdag var det innstramming i asylpolitikken, torsdag var det mer til vei.

Applausen fra Aps landsstyre var enorm etter at Stoltenberg i går ettermiddag lovet flere titalls milliarder kroner til veier i neste stortingsperiode. Store utenlandske entreprenører skal innbys. Og det skal være oppdrag i massevis for norske byggere som snart er ferdige med å oppføre barnehager og en oljebransje på nedtur.

Asfalt. Nyheten kom bare to uker etter at regjeringens pengesjef SV-leder Kristin Halvorsen brukte sin landsstyretale til å distansere seg fullstendig fra det store ropet om veisatsing i norsk politikk.

Sykkel er et undervurdert transportmiddel, poengterte Stoltenberg innimellom de store veivisjonene. Men selv om det også skal satses på miljø i det store løftet, er det asfalten som teller. Velgere vil om Stoltenberg får styre videre, høre lyden av anleggsmaskiner i alle kanter av landet.

Første steg er nasjonal transportplan neste år. Der kommer retningen. Statsministeren er tydelig på at det nå er de store årene for effektiv varetransport og næringsvekst som skal prioriteres.

Råd. Selv om prislappen vil være gigantisk, har landet ifølge Stoltenberg råd til dette fordi barnehageløftet snart er fullført og de store oljeinvesteringene på sokkelen er på retur.

Aps landsstyremøte ble tatt på senga da det åpnet: Fem afrikanske jenter i gruppen Queendom skulle servere et kulturelt åpningsinnslag. Og det Ap-toppene fikk var bitende satire over regjeringens asylpolitikk. Det skjedde dagen etter at statsministeren strammet inn asylpolitikken, også til kritikk fra AUF-hold og i partiets egne radikale rekker.

DEBATT: Stjeler Ap Frps hjertesaker?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter