Nyheter

Alternativmessen mer populær enn noen gang

Alternativmessen utvider i Oslo, Bergen og Trondheim.

Klarsynt Beate Wagemann Keita må ofte si nei til henvendelser. De fem siste årene har interessen for økt.

Jeg har fått stadig flere henvendelser de siste årene, og noen ganger må jeg si nei til folk. Ut fra interessen kunne jeg tatt imot flere kunder, men det vet jeg blir for slitsomt i lengden, sier Beate Wagemann Keita.

Hun praktiserer som klarsynt, healer og kunstner i Oslo-området. Hun tar imot toppen tre kunder til personlig konsultasjon hver dag, i tillegg til konsultasjoner over telefon og på Teletorget. Folk stiller som regel spørsmål om kjærlighet, karriere og økonomi.

I vinden. Øyvind Solum er daglig leder i Alternativt Nettverk, og arbeider med å synliggjøre de som er opptatt av alternativ medisin og personlig utvikling. Solum kan bekrefte at klarsynte er populære for tiden.

Det er åpenbart at interessen er økende. I høst arrangerer vi årets andre Alternativmesse i Bergen, og det samme skal vi gjøre i Oslo og Trondheim neste år. Pågangen fra utstillere og publikum er så stor at vi har valgt å doble antall arrangementer, sier Solum.

I fjor høst besøkte 18.000 mennesker Alternativmessen i Valhall i Oslo. På Internett flommer det over av tilbud fra klarsynte som vil tyde fortid, nåtid og fremtid. I Danmark eksisterer det i dag 25 skoler for klarsynte, mens det for ti år siden kun var én skole.

Solum tror det er to grunner til interessen.

Folk ser populære TV-serier om temaet og syns det virker spennende. I tillegg er de nysgjerrige og ønsker å gjøre seg egne erfaringer innen temaet klarsynthet, sier han.

Solum regner med 7.000 besøkende til høstens messe i Bergen.

Mønster fra tidligere. Keita syns det er positivt at folk tar kontakt med henne, så lenge de er seriøse.

Noen tror det kun er underholdning, for det er den delen de ser på TV. Men jeg ønsker å gå dypere inn i temaet, forklarer Keita.

Keita sier hun arbeider med å finne et atferdsmønster hos kunden, både i dette og i tidligere liv. På den måten kan hun peke på årsaker til hvorfor vedkommende opplever livet sitt som vanskelig eller utfordrende.

Jeg vil finne løsninger og hjelpe folk til å se seg selv på en ny og annerledes måte, sier hun.

Keita har flere psykologer og terapeuter som faste kunder.

Jeg tror de ønsker å være i en passiv rolle, de syns det er spennende å selv få en behandling. De er nysgjerrige på hvordan jeg ser på dem.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter