Nyheter

«Kamikaze» 1-5

«Kamikazekampen» mot Japan kan koste norske fotballjenter dyrt.

Før kvartfinalen mot en av forhåndsfavorittene Brasil venter nok en uønsket flyttesjau for Bjarne Berntsens jenter.

Norge åpnet OL på beste vis med to seirer (mot USA og New Zealand) i Qinhuangdao. En slitsom reise til Shanghai senere, håpet laget i det lengste på en ny og enkel seier mot Japan, gruppeseier og fortsatt OL-eventyr i Kinas mest folkerike by.

Total svikt. I stedet sørget Gunhild Følstad og co. for den reneste kamikaze etter svikt i samtlige ledd, selvmål og en baklengsmassakre bare USA har klart å påføre norske fotballjenter tidligere.

Mens gruppevinner USA får møte Canada i Shanghai, må Norge ture videre til Tianjin for å spille kvartfinale mot Brasil og verdens beste kvinnelige fotballspiller Marta. Det betyr gjensyn med stadion der Tyskland i fjor feide de norske ut av VM med storseier i semifinalen.

Kvartfinalen spilles fredag.

Historisk dårlig. 1-5 mot umeritterte Japan er et historisk dårlig resultat for Norge.

Bjarne Berntsens jenter tok riktignok ufortjent ledelsen 27 minutter ut i kampen. Innbytter Guro Knutsen ga norsk drømmestart etter at Japan overrasket med å gå offensivt til verks.

Fire minutter senere slo japanerne tilbake med et flott og presist angrep som endte med keeper Erika Skarbøs første baklengsmål i OL-turneringen.

Og flere ble det. Et selvmål av Gunhild Følstad og grovt en mot en-tap for kaptein Ane Stangeland Horpestad sendte Japan opp i 3-1-ledelse i løpet av to tidlige minutter i annen omgang.

De siste 20 minuttene ble Norge nærmest latterliggjort da Homare Sawa fikk score fra bakerst i den japanske køen, og lagvenninnen Ayumi Hara satte punktum finale med å lure både Følstad og keeper Skarbø trill rundt med et langskudd.

Trøsten er at historien gjentar seg. Da Norge vant OL-gull i Sydney for åtte år siden, startet eventyret med annenplass i innledende gruppespill bak USA.