Nyheter

250.000 deltok i katolsk finale

Og pinsevenner fra Hillsong United sto på scenen.

Fredag kveld var det duket for et av høydepunktet under World Youth Day 2008 i Sydney: En messe med dramatisering av Jesu lidelse og død, med påfølgende lovsangsfest i regi av den karismatiske bevegelsen i Den katolske kirke: Catholic Charismatic Renewal.

Flytende Jesus. Pasjonsspillet er et fast innslag på det årlige World Youth Day, og arrangørene antar at over 500 millioner seere over hele verden fikk med seg den spektakulære oppsetningen via tv-skjermen, i tillegg til over 250.000 tilskuere i Sydney, melder nyhetsbyrået Zenit.

Ingen av de fremmøtte kunne følge hele forestillingen fysisk, fordi den spilles på en rekke ulike arenaer, blant annet ved den verdenskjente operaen. Takket være de digre tv-skjermene, fikk alle likevel med seg innsatsen til de vel 100 skuespillerne. Ved havneområdet var det blant annet rigget til en stor flytebrygge. Her spilte aborgineren Craig Duncan, ikledd et kenguruskinn og tradisjonell kroppsmaling, Simon fra Kyrene, som hjalp Jesus med å bære korset. Før tv-bildene skiftet til neste scene, et helt annet sted i byen.

Tårer. Forestillingen varte i tre timer og skal ha gjort sterkt inntrykk på tilskuerene, men også skuespillerne brukte store ord om opplevelsen.

Du kunne føle varmen og den enorme spenningen blant publikum, forteller Anthony Gordon (34), som spilte en av apostlene. Han forteller at inntrykket var så sterkt at det var vanskelig å få kontroll på sine egne følelser. Gordon, og de andre skuespillerne ble for øvrig instruert av Franco Cavarra, som tidligere har regissert operaer internasjonalt og i Australia. Han er også grunnlegger av Melbourne International Arts Festival.

Pinsevenner på plass. Etter pasjonsspillet fortsatte markeringen med lovsang, og Hillsong United fremførte blant annet låtene «Mighty to Save» og «Eagles Wings», fortsatt med titusenvis av katolske pilegrimer som publikum.

En fantastisk opplevelse. Jeg har aldri helt innsett kraften i Den Hellige Ånd før i kveld. Plutselig ble temaet for hele denne konferansen levende, forteller 21 år gamle James Harrington. «Dere skal få kraft i det Den Hellige Ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner», var pavens håndplukkede bibelvers for feiringen i Sydney.

Søndag avsluttes verdens største ungdomsarrangement. Da er det ett år til neste gang.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter