Nyheter

Sissel-sjokk for misjonsfolket

Fikk hakeslipp da hele Norges Sissel Kyrkjebø åpenbarte seg på scenen lørdag kveld.

– Det er helt utrolig fantastisk, sier Torstein Wågsås mens kona Mette knapt får frem et ord mens hun stirrer på scenen der Sissel Kyrkjebø gjør seg klar til å synge misjonssangen «Der det nye livet lever».

De trodde de skulle på en sang- og musikkveld på avslutningskvelden på Det Norske Misjonsselskaps generalforsamling i Bergen. Men i kulissene ventet tidenes overraskelse.

Det gikk et sus gjennom salen da hele Norges Sissel Kyrkjebø entret scenen like før klokken ni lørdag kveld for å hylle musikeren og komponisten Per A. Tveit, som tidligere akkompagnerte henne. Tveit er hardt rammet av MS, men han trosser sykdommen for musikken og skrev blant annet GF-sangen til årets generalforsamling.

Per Tveit var først i samtale med sin gode venn, prest og forfatter Per Arne Dahl om livets sorger, gleder og overraskelser.

Overraskelse. – Jeg vet om en kvinne som er veldig glad i Per, som er veldig glad i Bergen og som vet å verdsette Paulus som virkelig møtte den store overraskelsen da han møtte Gud på veien, sa Per Arne Dahl som introduksjon.

Da kom Sissel vandrende inn i blå kjole til en måpende forsamling og prøvende applaus. Hun gikk rett til sangen «Du som elsker, du som ser». Deretter sang den første sangen hun sang sammen med Per Tveit, salmen «Eg veit i himmerik ei borg»

Hun trollbandt salen med en arie av Puchini, før hun sang «Aftenbønn» og avsluttet med å synge «Der det nye livet lever» sammen med korene på generalforsamlingen og en stående generalforsamling.

Hemmelig. Det var fengselsprest Rune Mindre, leder av programkomitéen, som hadde klart å hyre Sissel Kyrkjebø til opptreden i Bergenshallen. Hemmeligheten ble bare delt av en liten gruppe, og selv på kjøreplanen for kvelden stod det bare «solist».

Les mer i mandagsavisen

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter