Nyheter

40 år på familieleir

Idylliske Knattholmen familieleir fylte 40 år torsdag. Sju av årets deltakere var med på oppstarten i 1968.

I løpet av de tre ukene leiren arrangeres er over 100 familier innom leirstedet rett utenfor Sandefjord. I går samlet denne ukens deltakere seg til allsang og kakespising da bursdagen ble feiret med brask og bram.

Geir Bjørnar Smedbye, medlem av arrangementskomiteen, forteller at leiren er veldig populær. I tillegg til deilig og avslappende campingferie kan deltakerne være med på mange forskjellige fellesaktiviteter.

Kommer tilbake. – Morgenen starter med flaggheising og bibeltime, og utover dagen arrangeres alt fra ro- og dragebåtkonkurranse til turneringer i boccia eller hesteskokasting. På kvelden er det ofte større arrangementer. I kveld skal for eksempel ungdommene, de på 20 og oppover, ha lovsangkveld i kapellet, og 5.–7.-klassingene setter i stand en nattgudstjeneste, sier Smedbye.

Leiren ble startet av Per Romsaas og Jos Kjerven i 1968. Mange av dem som deltok den gangen kommer tilbake år etter år.

– Vi fant ut at det var sju av årets deltakere som også var med første gang leiren ble arrangert. De var barn da de var her den gang, men er her nå med sine egne familier. Seks av barna her har oldeforeldre som også her vært på samme leir, sier Smedbye.

God mening. Smedbye tror noe av grunnen til at leiren er så populær er nettopp fordi folk kommer tilbake.

– Leir er en utrolig sosial måte å være på ferie, og man møter mange av de samme menneskene hvert år. Jeg er her for 23. året på rad, og har mine egne «Knattholmenvenner». Det er et helt annet sosialt liv her enn på en annen campingplass. Det er ferie med god mening, sier Smedbye.

Marked. Det er Norges KFUK-KFUM sentralt som står for arrangementet. For å gi noe tilbake til arrangøren setter leirdeltakerne hver uke i stand et «globalmarked» der de gjennom forskjellige aktiviteter og loddsalg samler inn penger til KFUK/KFUM Global. Smedbye forteller at de i løpet av de to første leirukene samlet inn 35.000 kroner.

– Vi føler at vi må gjøre noe for andre også, ikke bare være på leir for oss selv, utdyper han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter