Nyheter

Gratis massebryllup

Dubais leder betaler bryllup for mer enn 100 funksjonshemmete menn.

For tredje år på rad skal det holdes massebryllup for menn med funksjonshemninger i Dubai.

Pengegave. Bryllupet skal finne sted på Dubai World Trade Center.

– Vi feirer to viktige anledninger: massebryllupet og jubileet for Shaikh Mohammad som Dubais leder, sier Thani Belriqad, leder av the Board of Directors of Dubai Sports Club for Special Needs, til gulfnews.com.

Ifølge Belriqad betaler sjeiken alle utgiftene selv, hvert par får i tillegg 70.000 dirham (ca. 94.000 kroner).

Målet med arrangementet er å vise at funksjonhemmede mennesker er en viktig del av samfunnet og har de samme rettighetene som andre, skriver gulfnews.com.

LES OGSÅ: Nå kan du gifte deg på sju minutter

Funksjonsfriske kvinner. Søkeren må være en statsborger i de forente arabiske emirater, i tillegg må han være i arbeid. Fortrinnsvis bør også kvinnen han skal gifte seg med være fra denne nasjonen. Eventuelt kan hun ha arabisk bakgrunn eller komme fra Baharain, Kuwait, Oman, Qatar eller Saudi-Arabia.

Tidligere massebryllup har 90 prosent av brudgommene giftet seg med funksjonsfriske kvinner.

– Det viser at man har blitt klar over at mennesker med funksjonshemninger er like egnet til å oppdra en familie som andre, sier Belriqad.

Bryllupet skal arrangeres på tradisjonelt vis i januar. Private og offentlige instanser er med på organiseringen av arrangementet. Landets kultur- og ungdomsdepartement skal dekorere bryllupsstedet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter