Nyheter

Sender krigere til Sør-Afrika

Men det er ikke vanlige krigere som Kina sender til sin handelspartner Sør-Afrika.

Det er nemlig terrakotta-krigere som skal krysse verdenshavene i anledning tiårsjubileumet for de diplomatiske relasjonene mellom Kina og Sør-Afrika.

Høyt forsikret. En rekke kinesiske kulturskatter skal nå stilles ut i Sør-Afrika, og er forsikret til en verdi av 42 millioner amerikanske doller. De vil bli mulig å se på det kulturhistoriske museet i Pretoria i tre måneder fremover. Dette skriver Chinaculture.

Verdenskjent. Terrakottahæren ble verdenskjent etter at den ble oppdaget i 1974 i nærheten av tidligere keiser Qin´s grav i Shaanxi-provinsen. Totalt består hæren av terrakottakrigere av 8.000 soldater og hester. De ble laget og gravd ned for 2.200 år siden for å beskytte graven til Kinas første keiser. Sammen med noen av de standhaftige krigerne fra denne hæren, skal også blant annet jade-klær sydd med gulltråd fra kong Liu Yan´s grav i Hebei-provinsen stilles ut.

– Å holde en slik kunstutstilling er et forsøk på å eksportere kinesisk kultur til Afrika, noe som vil bety svært mye både for Kina og Afrika, sier kunstforsker Qian Wei til den kinesiske nettavisen.

Les mer om mer disse temaene:

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter