Nyheter

Misjonssambandet selger Grensen

Misjonssambandets gamle hovedkvarter i Oslo sentrum er til salgs. Prislapp: 145 millioner.

– For noen har nok det følelsesmessige aspektet betydning. Grensen 19 har vært et begrep og vi har eid bygården siden 1917, men kan ikke legge avgjørende vekt på det nå som hele bygningsmassen er utleid, sier informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband til Vårt Land.

– Økonomisk vurdering. I 1998 flyttet NLM hovedkontoret sitt fra bygården i Oslo sentrum. I 2004 ble driften av Café Norrøna avviklet. Året etter overtok selskapet P-Hotels resten av bygningsmassen, som til da hadde vært kjent som Norrøna Hotell.

– Siden vi nå ikke bruker Grensen 19 til noe som er viktig for NLM, er dette en ren økonomisk vurdering, fastslår Ottosen.

– Indrefilet. Misjonssambandet håper å få 145 millioner kroner for bygården, og har gitt megleren et halvt år til å få i stand en handel.

– Du kan absolutt kalle det en indrefilet. Sånne objekter er bare unntaksvis til salgs, og jeg regner med det blir blest om denne, sier Knut Holter i Malling & co. Næringsmegling til HegnarOnline.

Betale gjeld. Generalsekretær Ola Tulluan i NLM fastslår at midlene ikke skal gå inn i driften av organisasjonen, som har slitt økonomisk de siste årene.

– Pengene skal brukes til å betale gjeld, sier han.

– Vi vedtok for lenge siden å selge bygården og på den måten bedre hovedkassens økonomi.

Mister bufferen. Grensen 19 har et areal på 5.500 kvadratmeter. Leieinntektene fra P-Hotels og Deli de Luca beløper seg til mellom 2,5 og 3 millioner i året. Begge har sju år igjen av leietiden, og begge har sikret seg rett til fornyelse.

– Vurderingen er om det er klokt å bruke pengene til å betale gjeld, eller om man skal sitte med bygården og få leieinntekter. Nå har de ansvarlige vurdert at det er et godt tidspunkt å selge på, forklarer Ottosen.

– Har dere noen betenkeligheter med å selge?

– Det gir oss en økonomisk buffer å sitte med en så stor bygård. Ved å selge, legger vi ekstra press på oss selv for å drive i balanse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter