Nyheter

Mette-Marit får pris for å være inkluderende

Kronprinsesse Mette-Marit er tildelt Sanitetskvinnenes pris for å ha vært «pådriver for åpenhet, inkludering og toleranse».

Den såkalte Fredrikkeprisen er Norske Kvinners Sanitetsforenings hederspris, og består av 100 000 kroner, en statuett og et diplom.

Til fond. Kronprinsessen sier hun vil gi prisen på 100.000 kroner til Kronprinsparets Humanitære Fond. Dette fondet ble opprettet av kronprinsparet da de giftet seg 25. august 2001.

Mette-Marit fikk overrakt prisen lørdag ettermiddag fra en i sin egen familie, nemlig prinsesse Astrid, fru Ferner. Hun er Sanitetskvinnenes høye beskytter

Omsorg. – Kronprinsesse Mette-Marit har en evne til å se mennesker i en sårbar livssituasjon. Gjennom sitt engasjement for psykisk helse, barn og unges livssituasjon, hiv/aids og i møte med mennesker er kronprinsessen med på å realisere sanitetskvinnenes verdier; å vise omsorg for mennesker og bidra til et samfunn der alle hører hjemme, skriver generalsekretær for Sanitetskvinnene, Anne-Karin Nygård I en pressemelding.

Fredrikkeprisen er oppkalt etter stifteren av Norske Kvinners Sanitetsforenig, Fredrikke Marie Qvam, og deles ut for åttende gang.

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter