Nyheter

Best på dåpsopplæring

Barnas katedral i Bergen er tildelt Dåpsopplæringsprisen 2007. Prosjektet har vært i stadig utvikling siden starten i 2003, og i løpet av 2007 vil det involvere nesten 10.000 barn.

Åse Kristin Nøkling Aagaard, barne- og ungdomsprest i Bergen domkirke menighet, tok imot prisen på vegne av Barnas katedral. Sammen med Jan Frode Sandvik og Elisabeth Moksnes står hun sentralt i arbeidet med dette tiltaket. Biskop Ole D. Hagesæther var en av initiativtakerne til Barnas katedral.

Prisutdelingen fant sted på Trosopplæringskonferansen som IKO og Kirkerådet arrangerte i Oslo onsdag.

Kunst og kultur. I sin begrunnelse peker juryen på at årets pris går til et tiltak som lar barna komme til orde i kirken og uttrykke egen tro og undring gjennom kunst, deltakelse og aktivitet. Barnas katedral legger til rette for et bredt samarbeid mellom kirken og ulike kunst- og kulturmiljøer, slik at barna får oppleve den kristne tro og kultur på nye og spennende måter.

Dette har påvirket hele menigheten til å sette barna i sentrum gjennom åpen barnehage, barnekor, teaterklubb, orgelklubb, familiesamlinger og gudstjenester.

– Dette tiltaket har vist at det er mulig å tenke nytt og stort om barnas plass i kirken ved å gi barna sin egen katedral, sier juryen.

14 forslag. Det er IKO – Kirkelig pedagogisk senter som siden 2001 har delt ut en årlig dåpsopplæringspris. Denne gis til en menighet, et tiltak eller en person som gjør en god innsats i dåpsopplæringen.

Ved tildelingen legges det blant annet vekt på om det er et pionerarbeid, om det skaper godt samarbeid i menigheten, om det har en langsiktig plan og om barn og unge selv får ansvar og blir aktivisert.

Nominerte. Vinneren får 10.000 kroner og et kunstverk av Helge Bøe. Blant de innkomne 14 forslagene til prisvinnere i år ble fire nominert av juryen.

Utenom vinneren var det Mikkelsmessarbeidet i Lommedalen i Bærum, Maxiklubben i Tveit menighet, Kristiansand og Gard Karsten Svendsen i barne- og ungdomsarbeidet i St. Petri menighet, Stavanger.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter