Nyheter

Tommelen opp for alternativ mat

Alternativer til supermarkedene gjør at folk spiser grønnere og blir mer etisk bevisste i forhold til andre forbruksvarer.

Dette viser en britisk undersøkelse, ifølge nettsiden forskning.no

En gruppe forskere har nemlig funnet ut at briter som bestiller økologiske matvarer fra en gård i nærheten eller dyrket egne matvarer fikk økt kunnskap om mat og matlaging i tillegg til at de ble mer miljøbevisste i forhold til klær og husholdningsprodukter.

Forbrukerne som ble med i undersøkelsen var opptatt av miljø, etikk og økonomi og de fleste var i utgangspunktet skeptiske til varer de fikk på supermarkedet, men de ble altså enda mer bevisste av å handle økologisk mat.

Eivind Jacobsen ved institutt for forbruksforskning (SIFO) mener at økologisk forbruk har blitt big business, ifølge nettsiden matforsk.no. Både Tyskland og Storbritannia har mange ulike økologiske merker, mens Norge foreløpig henger etter, sier han. Men han ser ikke mørkt på fremtiden for økologisk mat her i landet.

– Mye kommer til å skje i Norge i årene fremover, spår Jacobsen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter