Nyheter

Åpner for flere adopsjonsland

Karita Bekkemellem vil se på om regjeringen kan godkjenne flere fattige land som adopsjonsland.

– Vi bør arbeide aktivt for å få til trygge avtaler med flere fattige land, slik at vi kan adoptere de aller mest utsatte barna, mener Bjørg Tørresdal, som sitter for KrF på Stortinget.

– Det er vanskelig å se hvorfor ikke Norge skal adoptere fra samme land som Danmark og Sverige, sier hun.

Vårt Land har pekt på at 2.600 nordmenn står i kø for å adoptere barn fra utlandet. De får imidlertid ikke adoptere barn fra de fattigste landene siden flere av disse landene mangler barnevern.

Imøtekomme

– Vi ser at det er stadig flere som ønsker å adoptere og departementet vil se på mulighetene til å imøtekomme dette behovet. Men vi må ta tak i adopsjonspolitikken med stor omhu, slik at vi unngår barnehandel og et marked ute av kontroll, sier Karita Bekkemellem , barne- og likestillingsminister.

Det er imidlertid de tre adopsjonsorganisasjonene i Norge som skaffer adopsjonsavtaler med flere giverland .

Vietnam

BLD oversendte nylig et utkast til adopsjonsavtale med Vietnam til Utenriksdepartementet på bakgrunn av avtalen Sverige har inngått med landet.

– De svenske myndighetene har arbeidet med å få til en adopsjonsavtale med Vietnam, som godtar enslige adoptivsøkere. Dette arbeidet har vi kunnet støtte oss på, sier Bekkemellem.

Flere land

Bjørg Tørresdal mener også det er viktig å vurdere flere land enn de som mangler barnevern.

– Jeg mener vi bør få i gang en positiv dialog med land som kan ha religiøse eller politiske innvendinger mot adopsjon. Det er ingen tvil om at det ville vært bra for barn i mange av disse landene å bli adoptert av norske foreldre, sier Tørresdal.

Les hele artikkelen i papiravisen 9. august

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter