Nyheter

Disse kan du ikke adoptere

Barna blir ikke adoptert siden Norge ikke godkjenner Haiti som adopsjonsland.

Barn fra et av verdens fattigste land kunne fått det bedre om de kunne fått norske adoptivforeldre. Barnevernet i landet er for dårlig, mener norske myndigheter.

Mellomfattige.

– Det er et tankekors at de fattigste landene ikke er adoptivland, erkjenner Kjetil Lehland, seniorrådgiver i Adopsjonsforum. Han viser til at de fleste adopsjonslandene kan karakteriseres som mellomfattige.

Problemet henger sammen med at de fattigste landene ikke har ressurser til barnevern, noe som blir påkrevd i en adopsjonsprosess.

Hindre barnehandel.

– Landet trenger rett og slett et fungerende byråkrati, som kan dokumentere at barnet har behov for en ny familie. Det er jo ikke noen tvil om at verdens fattigste kontinent, Afrika, har barn som hadde fått det bedre om de var blitt adoptert, bemerker han.

– Ikke forsvarlig.

Lehland forklarer at de har forsøkt å få til et samarbeid med Haiti som er et av verdens fattigste land. Her mente imidlertid norske myndigheter at det ikke var forsvarlig å drive adopsjon. Et annet land norske myndigheter ennå ikke har godkjent er Vietnam.

Strengest.

– Vi opplever det urettferdig at for eksempel Sverige og Danmark får adoptere barn fra Vietnam, mens vi ikke får denne muligheten. Norske myndigheter er strengest i klassen når det gjelder hvilke land vi får tillatelse til å samarbeide med, påpeker Lehland.

Muslimske land er i tillegg imot adopsjon fordi det strider mot Koranens bestemmelser.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter