Nyheter

Ringes ned av barn som lider

Barneombudet ønsker en statlig alarmtelefon for barn og unge.

Du kan bestille pizza på ett nummer landet rundt. Samtidig har ikke barn ett nummer de kan ringe når de har problemer. Dette må endres, krever barneombud Reidar Hjermann.

– Vi får daglig meldinger fra barn som har det vondt. En alarmtelefon vil være en stor hjelp for barn som utsettes for vold, trusler om vold, seksuelle overgrep, krenkelser eller nedverdigende ord og handlinger, forteller Hjermann.

Rapport

Torsdag sender barneombudet en rapport med forslag til Justisdepartementet og Barne- og likestillingsdepartementet om at det må etableres en alarmtelefon for barn.

Målet med tjenesten er å gjøre det enklere for barn, unge og voksne å komme i kontakt med noen som kan hjelpe når de har det vanskelig eller har bekymringer knyttet til barn.

Døgnåpen

Alarmtelefonen skal være et gratis døgnåpent nødnummer hvor barn kan henvende seg for å få hjelp. Målgruppen er barn under 18 år som er i akutt nød eller som trenger hjelp fra det offentlige på grunn av omsorgssvikt, vold, egen risikoatferd eller fordi de på annen måte er i fare fysisk eller psykisk. Også voksne som kjenner barn som er i en slik situasjon skal kunne henvende seg til Alarmtelefonen.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter