Nyheter

Vil ikke advares

Bryggeriforeningen i Danmark sier nei til advarsler om helseskade på bajeren.

Danske ølflasker får ikke egne etiketter på baksiden med advarsler om helsefaren ved overdreven alkoholbruk. Bryggeriforeningen sier nei til tiltaket, som skal være rettet spesielt mot de unge.

Vet fra før

Danske bryggere vil ikke følge eksempelet fra Storbritannia, der slike advarsler blir å se på flasker og bokser med øl fra slutten av neste år. Danskene vet allerede godt at det er usunt og kan være direkte farlig å drikke for mye, mener bryggeriforeningen ifølge Politiken.

– Det er en idé vi har stor sympati for, men vi tror ikke den vil ha noen stor virkning. Her i Danmark har vi i mange år merket ølflaskene med alkoholinnhold, og ligger slik sett langt foran, sier foreningens direktør Niels Hald ifølge den danske avisens nettsider tirsdag.

– Forestillingen om at danske ungdommer er verdens største drukkenbolter, stemmer ikke lenger. Det stemte rundt år 2000, da det var en spesiell kultur i Danmark der mange unge mennesker drakk for mye, tilføyer han.

Drikker mindre

Hald viser til statistikk som viser at tallet på danske gutter mellom 16 og 20 år som drikker mer enn 21 alkoholenheter i uken, er falt med 20 prosent siden år 2000. En alkoholenhet tilsvarer et glass øl, et glass vin eller en liten drink med sprit.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter