Nyheter

Hjemmekontor? Din sofagris!

Jobber du hjemme, er sjansen stor for at sjefen din synes du er lat. Det viser en ny undersøkelse fra det britiske teleselskapet Mitel.

Mange ledere mener ansatte jobber hjemme fordi de er giddeløse og driver med private sysler i stedet for å jobbe.

Lang lunsj

En av fem ledere mener folk som jobber hjemme er langsommere og mindre pålitelige enn folk som holder seg på kontoret, ifølge undersøkelsen. En utbredt oppfatning blant sjefene er at hjemmejobberne lar lunsjpausen trekke i langdrag. 30 prosent av dem tror arbeidstakerne bruker tiden på å pleie det sosiale nettverket sitt fremfor å jobbe.

Ikke overraskende mener de ansatte selv det stikk motsatte. 30 prosent av de spurte synes de er mer produktive hjemme i stua. Mange arbeidstakere tror også at de ender med å jobbe flere timer til sammen når de sitter hjemme, enn når de er på jobb. Over halvparten av arbeidstakerne kunne tenke seg muligheten til å jobbe hjemme.

Tillit

– Sjefer må skjønne at alle har sin individuelle måte å arbeide på. Å la de ansatte jobbe slik de føler er best, kan føre til at de oppnår bedre resultater og yter ultimat kundeservice. Dette handler om tillit. Hvis du stoler på at de ansatte gjør jobben, vil de ha tillit til deg og yte sitt beste tilbake, mener psykolog Dr David Lewis.

Han påpeker at bedrifter må bli mer villige til å tilby ansatte å jobbe hjemme, hvis de skal tiltrekke seg kremen av dyktige arbeidstakere på markedet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter