Nyheter

Dynges ned av babyluer

Normisjons hovedkontor har mottatt over 20 kilo babyluer. Les hvorfor.

Luene er strikket av ivrige misjonsvenner og skal sendes til sykehuset i Okhaldhunga i Nepal.

- Jeg er storveis imponert og takknemlig, sier prosjektansvarlig Kari Johnsen til Normisjon.no

Tidlig i april hadde hovedkontoret mer enn 2000 fargerike og flotte luer, og fortsatt strikkes det rundt omkring i det ganske land etter at Normisjon på nyåret sendte ut oppfordringen om å strikke babyluer gjennom flere av organisasjonens publikasjoner.

Kalde hoder

Ved sykehuset i Nepal blir cirka 160 babyer født hvert år. Nå er det luer nok for flere år fremover til barna som blir født inn i et kaldt klima.

Kari Johnsen forteller at flere kvinner har fortalt at denne oppgaven har betydd mye for dem etter at de har blitt alene. Fra Finnmark i nord til Mandal i sør har folk gått løs på oppgaven med liv og lyst. Nabolag, foreninger og familier har gått sammen om å strikke og sende luer.

- Jeg er virkelig imponert over Normisjons grasrotbevegelse. Det er utrolig hva vi kan utrette når vi står sammen, sier Johnsen.

Ber om tepper

- Hvor lenge tenker du at folk kan fortsette å strikke?

- Alle luer som er under produksjon vil bli tatt vel imot, men vi ønsker nå å avslutte prosjektet for en tid. Dersom folk har lyst til å strikke mer, trengs det også babytepper til sykehuset, sier Johnsen.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter