Kirke

Vil få flere til gudstjeneste

Karl Johan Kirkebø mener ungdomsarbeid, diakoni og kultur er tre virkemiddel som gjør at flere finner sin plass i kirken.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Karl Johan Kirkebø

Alder: 69 år

Liste: Åpen folkekirke

Bispedømme: Bjørgvin bispedømme

– Med min kompetanse som ­siviløkonom, med 40 års fartstid fra næringslivet kombinert med min kjærlighet for og kjennskap til kirken, tror jeg at jeg har noe å bidra med, sier Karl Johan Kirkebø, førstekandidat for Åpen folkekirke i Bjørgvin bispedømme.

Kirkebø er 69 år, gift og har fire barn og fire barnebarn. I dag er han pensjonist, men er utdannet siviløkonom og har jobbet 40 år som leder i IT-bransjen nasjonalt og internasjonalt. Han er også aktiv i bypolitikken i Bergen for Arbeiderpartiet.

– Jeg har vært frivillig i mer enn 40 år. I frivillig menighetsråd, i stiftelsesstyre for å bygge kirke på Bønes, i menighetsråd der jeg var leder i to perioder, i fellesråd og i bispedømmeråd og kirkemøte. Jeg er og har vært medliturg, kirkevert, menighetsbladsredaktør og kjørt kirkeskyss. Kirken betyr mye for meg, sier han.

Kjærlighet til kirken

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Kjærligheten til kirken er vel den fremste motivasjonen. Så har jeg lyst til å være med å føre kirke-ordning helt i mål. I inneværende periode er jeg ­komiteleder i kirkeordningskomiteen i kirkemøtet og har jobbet mye med denne saken.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Fordi de er enig med meg og Åpen folkekirke i vår visjon om den åpne og inkluderende folkekirken. Så kan de gi meg en ekstra stemme om de tror jeg har en kompetanse og personlige egenskaper som kan bidra til å virkeliggjøre denne visjonen.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Ungdom, diakoni og kultur

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for Den norske kirke i dag?

– Den viktigste utfordringen for kirken er å snu trenden, få flere til gudstjeneste, få flere til å døpe barna sine og flere til å ville arbeide i kirken. Vi må kunne skape engasjement i større grupper og få flere til finne sin plass i kirken. Ungdomsarbeid, diakoni og kultur kan være tre virkemidler, så de ivrer jeg for at vi skal satse på.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke