Nyheter

Utfordrer Aftenposten og Solberg etter vietnambilde-kamp

Artisten Don Martin mener kampen for Vietnam-bildet var billige nettklikk og tannløs PR-jippo.


– At Tyrkia har makt over ­ytringer fremsatt i Norge av nordmenn om ting som skjer i Norge, det burde vært en sak for Aftenposten og Erna Solberg, sier artisten Don Martin.

Han mener Aftenpostens åpne brev til Facebook og Erna Solbergs publisering av Vietnam-bildet var billig jippo som ikke kostet dem noe. Han har selv blitt sensurert fra Facebook da han skrev et kritisk innlegg mot sensur av prokurdiske innlegg:

LES OGSÅ: Derfor er sosiale medier viktig for tyrkisk opposisjon

Bryter mot Facebooks retningslinjer

«Facebook sensurer poster om lovlige demonstrasjoner i Norge fordi det ‘bryter mot Facebook sine retningslinjer’ å skrive negativt om Tyrkias krig mot kurderne eller positivt om Öcalan. Hvor er protestene mot det Erna Solberg? Tom Egeland? Alle ­indignerte journalister? Det er lite verdt å være prinsipiell når man står opp for en sak som er fullstendig tannløs, ufarlig og uten motstandere.»

Erna Solbergs Facebook-innlegg ble først slettet, men bidro også til at Facebook snudde om Napalm-bildet. I etterkant fikk Norges statsminister et takkebrev fra Facebook.

– Kampen for vietnambildet ble en lett klikksak å slenge seg på. Ukontroversiell og helt tannløs. Hvis de bryr seg om ytringsfriheten tar de opp disse vanskelige temaene, sier han.

Don Martin en norsk rapper og tidligere medlem av gruppa Gatas Parlament.

LES OGSÅ: Blir denne artikkelen slettet av Facebook?

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter