Nyheter

Tirsdag skrev Vårt Land om at det i fagbevegelsen er begeistring for det som blir beskrevet som nye takter fra KrF det siste året. Uten en samarbeidsavtale mellom KrF og den borgerlige regjeringen, har KrF stått fritt til å forme flertall med opposisjonen på Stortinget i arbeidslivspolitikk. Det har ført til jubel for KrF i fagbevegelsen. Både LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og leder i Fagforbundet Mette Nord ønsker mer samarbeid med KrF i perioden.

Unik posisjon

Randi Walderhaug Frisvoll er både fylkesleder for Møre og Romsdal KrF og mangeårig tillitsvalgt i fagbevegelsen. Hun er fornøyd med de vedtakene KrF har sikret flertall for i arbeidslivspolitikken. Det gjelder særlig vedtaket om forbud mot innleie av arbeidskraft som statsminister Erna Solberg har omtalt som Regjeringens største nederlag.

– Dette har vært saker jeg har tatt opp hver eneste gang jeg har møtt sentrale politikere. Nå som KrF er på vippen og ikke bitt fast i masta med en samarbeidsavtale, har vi en unik mulighet til å få gjennom disse krava, sier Frisvoll.