Nyheter

Skjærgårdsgospel fikk ros og 100.000 kroner

«I en bransje med hyppige konkurser har stiftelsens festivaler over tid vist seg å være svært levedyktige.»

Stiftelsen Skjærgårdsgospel, som blant annet står bak Norges største kristne ungdomsarrangement – Skjærgårds music & mission festival – ble torsdag hedret med Sareptaprisen 2015.

– Fantastisk anerkjennelse

– En fantastisk anerkjennelse, sier Skjærgårdsgospels daglige leder gjennom snart 20 år, Jarle Storebø, til KPK.

Prisen består av et kunstverk og en sjekk på 100.000 kroner.

– Pengene ønsker vi å investere i noe som kan bidra til å redusere våre fremtidige kostnader, sier Storebø.

Får mye ut av lite

Prisen er innstiftet av KNIF (Kristen-Norges Interessefellesskap) og Sparebanken Sør for å skape oppmerksomhet om «det verdiskapingsarbeid som skjer innenfor Kristen-Norge», ut ifra en tolkning om «å få mye ut av lite». Skjærgårdsgospel ble valgt som vinner blant 20 nominerte.

LES OGSÅ: Her er NRKs nye salme-DJ

Skjærgårdsgospel ble etablert i 1981 som arrangør av festivalen som da hadde samme navn, og som nå er stiftelsens flaggskip under navnet Skjærgårds music & mission festival. I dag omfatter virksomheten festivaler for de fleste aldersgrupper, blant annet barnegospelfestival, kristenrussetreff og Skjærgårdssang.

Har 2.300 frivillige medarbeidere

«Stiftelsen hadde hele 48.000 dagsbesøkende på sine tiltak i 2014. Omsetningen var 80.000 kr i 1981 og har de siste to årene ligget over 12 millioner kroner. Staben teller nå 6 årsverk og stiftelsen har rundt 2.300 frivillige som til sammen legger ned mer enn 50 årsverk», forteller juryen i sin begrunnelse.

– Prisen er en hederspris til styre, stab og de over 2000 frivillige som driver organisasjonen, sier daglig leder Storebø til KPK.

LES OGSÅ: – Skjærgårdssang må nå et yngre publikum

Juryen roser Skjærgårdsgospel for å ha investert i infrastruktur i gode, økonomiske tider, og for å låne og leie det ut til andre aktører slik at flere får nytte av det:

«Stiftelsen har i alle år vist stor raushet og bidratt til at mange har fått hjelp til å gjennomføre store arrangementer. Stiftelsen har gjennom mer enn 30 år bygget opp en unik arrangementskompetanse som deles med mange. Stiftelsen definerer seg som ‘verktøy for kristen-Norge’. Samarbeidet med organisasjoner, lokalmenigheter, grupper, lag og skoler er utstrakt. Sammen har de fått mye mer til enn de hadde klart hver for seg. »

Suksesskriterier: Nøkternhet og kvalitet

Det påpekes også at Skjærgårdsgospel har «vist seg å være svært levedyktige» i «en bransje med hyppige konkurser». «Et kontinuerlig fokus på kvalitet kombinert med en svært nøktern pengebruk, har vært et suksesskriterium.»

– Våre arrangementer er oaser for kristenfolket. Ikke minst mener jeg det er viktig at vi arrangerer store rusfrie arrangementer for ungdom, sier Jarle Storebø til KPK.

Delt ut for andre gang

Sareptaprisen ble torsdag delt ut for andre gang. I fjor vant Sveinung Lianes for sitt arbeid med å etablere Norsk Luthersk Misjonssambands gjenbruksbutikker.

Juryen har i år bestått av Siri Kalvatn (styreleder i KNIF), Stein A. Hannevik (styreleder i Sparebanken Sør) og Knut Vollebæk (tidligere høykommissær og utenriksminister).

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter