Nyheter

Predikant: – Vi gjør bare som Jesus sier

Predikant Torben Søndergaard forsvarer den såkalte demonutdrivelsen.

– Å drive ut demoner er ikke min idé. Den kommer fra Jesus og er en del av å være hans disippel, skriver predikant Torben Søndergaard i e-post til Vårt Land.

Han viser til «demonutdrivelsen» som han utførte på en kvinne på Quality Hotel Residence i Sandnes i begynnelsen av april. Den får nå kritikk av norske teologer.

Søndergaard mener på sin side at kristne i dag skal leve som disiplene i Apostlenes gjerninger. Det innebærer å helbrede de syke, forkynne evangeliet og «kaste ut demoner», mener han. Pastoren hevder at flere ble «satt fri fra demoner» under arrangementet i Sandnes, men tallfester det ikke.

LES OGSÅ: – Ingen kan drive ut onde ånder

Svarer på kritikken

Han avviser også at han gir folk stempelet «demonbesatt».

– Vi gjør ikke slikt. Vi ber for folk, og noen ganger begynner demonen å manifestere seg. Skjer det, så kaster vi den ut. Vi går ikke rundt og jakter demoner, skriver Søndergaard.

Den ene «demonutdrivelsen» i Sandnes har pastoren lagt ut på sin egen Facebook-side. Professor Lars Johan Danbolt ved Det teologiske menighetsfakultet omtaler seansen som «et show med sterke kvasi-religiøse innslag» og at dette har «ingenting med kristendom å gjøre».

– Én ting er sikkert, og det er at han selv ikke gjør hva Jesus sier, repliserer Søndergaard.

LES OGSÅ: Krever psykiatrisk sjekk før demonutdrivelse

– Ikke et show

– På Jesu tid var det også religiøse fariseere som var imot Guds kraft, sier han og viser til sin film The last Reformation.

– Der vil man se at det ikke handler om meg, men om Jesus. Det handler om at tusenvis av kristne verden over begynner å adlyde ham. Skulle alle disse kristne manipulere folk? Nei, Jesus-livet er for alle troende, og det er ikke et show.

Pastoren understreker at såkalte demonutdrivelser bare er en liten bit av kristen-livet. Noen ganger er det rådgivning som skal til for å hjelpe mennesker.

– Men andre ganger det ikke nok. Vi må aldri være redde for å gjøre det Jesus har befalt oss, skriver Søndergaard.

LES OGSÅ: Psykolog fikk sparken etter demonutdrivelse

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter