Nyheter

KrF spurte Listhaug om hun vil snu om enslige mindreårige asylsøkere

KrF spurte innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) om hun var villig til å droppe sitt omstridte forslag om enslige mindreårige asylsøkere for å skape en bred enighet om nye innstrammingstiltak.

Forslaget om å kun gi enslige mindreårige asylsøkere midlertidig opphold, er ett av de 40 innstrammingsforslagene fra Listhaug som har møtt mest motstand i høringsrunden og på Stortinget.

LES MER: Vet ikke hvor 10.000 flyktningbarn er

Under spontanspørretimen på Stortinget onsdag, ble Listhaug spurt av KrFs Geir Toskedal Listhaug om hun var villig til å snu i saken for å oppnå en bred politisk enighet.

– Er statsråden på tilbudssiden på akkurat dette forslaget, spurte Toskedal. Han viste til at flere høringsinstanser har advart mot at forslaget kan føre til psykiske problemer for de unge asylsøkerne og hindre integrering.

Listhaug svarte at regjeringens utgangspunkt er at det er til barnas beste at de er sammen med familien sin og ikke blir sendt alene av gårde på farefulle reiser. Hun pekte også på Sverige opplever store utfordringer etter at over 30.000 enslige mindreårige kom til landet i fjor.

LES MER: Vil betale for flyktninger med nordmenns smykker

– Jeg mener den reisen de utsettes for, er med på å gi dem psykiske problemer, så det er helt nødvendig å se på tiltak som gjør at disse barna er sammen med familien sin istedenfor å bli sendt ut slik de gjør i dag, uttalte Listhaug.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter