Nyheter

Kirkeråd fikk ikke tilgivelse

Kommunestyre nektet å betale kirkebyggesprekk på 11 millioner.

Ullensaker kirkelige fellesråd signerte byggekontrakt om ombygging og utvidelse av Jessheim kirke, uten å ha finansieringen i orden.

Ullensaker kommune har bevilget 32 millioner kroner til ombyggingen. Nå sier lokalpolitikerne nei til å dekke ekstraregningen på 11 millioner som er lagt på bordet, melder Romerikes Blad.

Rådmannen har rådet kommunestyret til å betale da prosjektet er under oppstart, men de folkevalgte er ikke innstilt på å tilgi fellesrådet med det første

– Dette er en kinkig og lei sak å avslutte perioden med, sa avtroppende ordfører Harald Espelund (Frp) på kommunestyremøtet som avsluttet valgperioden 2011-2015.

LES OGSÅ: Føler seg fremmedgjort i kirken – dropper dåp

Rusomsorg

Ombyggingen av Jessheim kirke skal sikre bygget større kirkerom, flere kontorer til ansatte og det legges til rette for lokaler til rusomsorg. Årsaken til at prosjektet blir dyrere enn først antatt er at rusomsorgen har fått større arealer enn det som var den opprinnelige planen, skriver Romerikes Blad.

Utgående ordfører Espelund mener budsjettsprekken kunne vært forhindret dersom kommunen hadde fått lov til å delta i prosjektet underveis.

– Etter det jeg kjenner til ønsket kommunen å være med i planleggingen, men kirken, som er en selvstendig juridisk enhet, valgte å kjøre prosjektet selv, fortalte Espelund fra talerstolen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Ny runde

Flertallet i kommunestyret vedtok å sende byggesaken tilbake til administrasjonen for å få en gjennomgang av de økonomiske og arealmessige konsekvensene av prosjektet. Så kan saken fremmes på nytt for de folkevalgte.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter