Kirke

– Kirken må løfte blikket

Hanne Jakobsen mener Den norske kirken må stå opp mot fattigdom og urettferdighet i Norge og resten av verden.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Hanne Jakobsen

Alder: 59 år

Liste: Nominasjonskomiteens liste

Bispedømme: Sør-Hålogaland bispedømme

– Kirken er en svært viktig institusjon i Norge, som trenger at vanlige medlemmer engasjerer seg i styringen. Kirken må ha en lav terskel for mennesker i ulike livssituasjoner, både barn, unge, unge voksne, voksne og eldre. Kirken må være der for mennesker i sorg og glede, sier Hanne Jakobsen, førstekandidat på Nominasjonskomiteens liste i Sør-Hålogaland.

Jakobsen er 59 år gammel, gift og har tre voksne sønner. Hun jobber som avdelingsleder for Fagutvikling ved Valnesfjord helsesportssenter i Fauske.

Jakobsen har alltid vært en del av Den norske kirke. Hun vokste opp med foreldre som var aktive i indremisjon og var selv aktiv i det som i dag er KFUK-KFUM, både som deltaker og leder.

– Jeg har drevet speidergruppe i Valnesfjord, har sittet i kretsstyret i en del år og har deltatt på flere landsting i organisasjonen. Jeg har vært medlem i menighetsrådet her i flere perioder, til sammen 12 år, og har vært leder i Fauske kirkelige fellesråd i snart 8 år.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Vil bruke erfaring

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Jeg har måttet ta stilling til mange av de spørsmålene som har vært viktig for kirken i den spennende tiden som har vært. Jeg tenker det kan være spennende å være med å påvirke kirken gjennom bispedømmeråd og kanskje Kirkemøtet.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Jeg kjenner kirken godt fra ulike sammenhenger og perspektiver, både som kirkegjenger, aktiv i organisasjonsarbeid og fra det viktige organet som menighetsrådet er. Jeg tror jeg har mye å bidra med som et vanlig medlem av kirken som kjenner mange av de utfordringer kirken står i. Jeg har ikke svar på hvordan alle utfordringer skal møtes og løses, men tror jeg kan bruke mine erfaringer fra livet, både i kirken og ellers, for å finne gode løsninger.

Må løfte blikket

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Organiseringen av kirken i tiden framover vil være en utfordring. Det er selvfølgelig viktig å finne gode løsninger for arbeidsgiverlinjene. Først og fremst er kirkens største utfordring å kunne være en viktig del av livet til vanlige mennesker, og å kunne ha en betydning i lokalsamfunnene, for alle generasjoner. Kirken må også kunne løfte blikket og se hva vi kan være for mennesker i andre deler av verden, og stå opp mot fattigdom og urettferdighet både her i landet og ute i verden.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke