Nyheter

Jehovas vitner nektes statsstøtte

På grunn av motstand mot blodoverføringer.

Det er fjerde gangen den svenske regjeringen avslår søknaden fra trossamfunnet. De henviser blant annet til FNs barnekonvensjon der det slås fast at staten er ansvarlig for at barn får sine rettigheter oppfylt, melder svenske Dagen.

De mener også at Jehovas vitners motstand mot blodoverføringer, uansett teologisk motiv, er «særlig problematisk når det gjelder mindreårige».

Barnevernet grep inn

I vedtaket kommer det også fram at det har vært tilfeller der det svenske barnevernet har overtatt omsorgen for barn på grunn av foreldres vegring for blodoverføringer.

LES OGSÅ: Anker dom etter at Jehovas vitne fikk erstatning etter jobbnekt

Med bakgrunn i dette mener den svenske regjeringen at Jehovas vitner ikke oppfyller kravet om å bidra til å opprettholde og styrke de grunnleggende verdiene som samfunnet bygger på.

LES MER: Slipper å selge logg på grunn av sin tro

– Ikke egne meninger

Nemnden for statlig støtte til trossamfunn (SST) er enig med regjeringen. Ifølge dem finnes det ikke rom for Jehovas vitner til å ha sine egne meninger. Jehovas vitner kritiseres også for at barn ikke oppdras til å tenke kritisk om sin egen tro.

Dette er fjerde gangen Jehovas vitner får avslag, blant annet av Sveriges høyeste forvaltningsdomstol.

LES MER: «Religion bør ikke være religiøst frikort», skriver Trygve W. Jordheim

Jehovas Vitner mener at SST er partisk og at myndighetenes syn ikke har rot i virkeligheten.

Også i Norge kan Barnevernet gripe inn dersom foreldre nekter blodoverføring. Omsorgsovertakelsen gjelder bare fram til behandlingen er over.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter