Nyheter

Høyre uenig med seg selv om sterkøl i butikk

Først skålte høyrepolitiker for forslaget, så avviste Høyres helsetalskvinne utspillet.

Kort tid etter at Høyres Arve Kambe skålte på TV for Venstres forslag om å tillate sterkøl i butikk, gikk Høyres helsepolitiske talsperson Tone Wilhelmsen Trøen ut mot forslaget.

Venstre fremmet lørdag et forslag i Stortinget om å tillate at øl med en alkoholprosent på opptil 7 blir solgt i norske dagligvarebutikker. I dag er grensen 4,7 prosent.

LES OGSÅ: Vil halvere taxfree-kvoten for vin

Kambe, som er leder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, stilte på TV 2 opp til en skål for forslaget sammen med Venstre-politikerne Guri Melby og Sveinung Rotevatn og Frps Morten Wold.

– Høyre ønsker å støtte opp om norske bryggerier og en god ølkultur, sa Kambe til kanalen.

Med støtte fra Høyre og Frp ville Venstres ølforslag fått flertall, men lørdag kveld gikk altså Trøen i en pressemelding ut mot forslaget.

– Jeg vil som fraksjonsleder for Høyres helsefraksjon på Stortinget gi en anbefaling til Høyres stortingsgruppe om ikke å støtte dette forslaget, sier hun.

LES INTERVJU MED JON FOSSE: – Eg har eit vanskeleg forhold til heile jula

Trøen viser til samarbeidsavtalen regjeringen har med Venstre og KrF hvor det står at hovedlinjene i norsk alkoholpolitikk skal ligge fast.

– Jeg forventer at stortingsgruppen følger fraksjonens anbefaling i denne saken, slik at Høyre ikke vil bidra til flertall i denne saken, sier Trøen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter