Nyheter

Flere nordmenn konverterer til islam

De siste 15-20 årene har om lag 2.500 personer konvertert til islam i Norge, anslår forskere.

På slutten av 90-tallet viste en kartlegging rundt 500 konvertitter. Islamforsker Anne Sofie Roald anslo i underkant av 1.000 personer i 2005, omtrent det samme som kollega Kari Vogt estimerte i 2008, skiver Aftenposten.

I dag er tallet tre ganger så høyt, ifølge Vogt. Roald er enig i anslaget.

– 3.000 konvertitter er et tentativt tall. Tradisjonelt har konverteringer i forbindelse med ekteskap vært det vanligste, men de senere årene ser vi både i Norge og resten av Europa at såkalte «kamerat-konverteringer» får fotfeste. Det er unge muslimer som eksponerer ikke-muslimske jevnaldrende for islam, sier Kari Vogt til Aftenposten.

LES OGSÅ: Vil lage moské kun for kvinner

200.000 muslimer

Det føres ikke egen statistikk over folks trostilhørighet i Norge, men forskere antar at det er vel 200.000 muslimer i Norge i dag.

Anslaget bygger på antallet innvandrere og barn av innvandrere i Norge fra land der islam er den dominerende religionen, sammenholdt med Statistisk sentralbyrås oversikt over medlemmer i trossamfunn utenfor Den norske kirke. Muslimske trossamfunn hadde i fjor vel 132.000 registrerte medlemmer, ifølge SSB. Veksten siden 2010 har vært på 33 prosent.

LES OGSÅ: Homofile muslimer diskrimineres

Pisking misforstått

De unge konvertittene Aftenposten har snakket med, liker ikke begrepene «konservativ» eller «liberal» når det kommer til islam.

– Som muslim støtter jeg sharialovene. Men i Norge gjelder norske lover, og det står i Koranen at vi skal støtte lovene i landet vi bor i. Vi kan jo ikke kreve sharialover her, sier en konvertitt. En annen mener de strenge straffene blir feil fremstilt.

Facebook og Twitter!

– Dette med pisking blir ofte feil fremstilt i mediene. Reglene er mer omfattende enn det som kommer fram, sier en kvinnelig konvertitt som vil være anonym.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter