Kirke

En samlet kirke

Markus Westermoen vil sette menighetene i sentrum og kjempe for å holde Den norske kirke samlet.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Markus Westermoen

Alder: 44 år

Liste: Nominasjonskomiteens liste

Bispedømme: Agder og Telemark bispedømme

– For meg er det en hovedsak å få kirken til å se på seg selv som en organisasjon der menighetene er i sentrum, og ikke som en fylkeskommune der de kirkepolitiske partiene kjemper om makt, sier Markus Westermoen, listetopp for Nominasjonskomiteens liste i Agder og Telemark bispedømme.

Westermoen er 44 år, gift og har tre barn. Han er utdannet
sivilingeniør og jobber som prosjektingeniør. Westermoen sier han har vokst opp i kirken og har vært aktiv i de forskjellige menighetene der han har bodd.

– Jeg har vært vara til bispedømmerådet tidligere og har vært på Kirkemøtet. Nå er jeg med på søndagsskolen, er kirke­vert og synger i et mannskor som har utgangspunkt i min lokale menighet.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Evangeliet

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Nominasjonskomiteen ringte meg og sa at de ønsket meg som kandidat, og når jeg blir spurt av kirken ønsker jeg å stille opp. Kirken har ansvar for å fortelle evangeliet videre til nye mennesker og nye generasjoner, og det vil jeg gjerne bidra til.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Kirkens medlemmer bør stemme på meg dersom de er enige med meg i at kirken ikke bør deles i partier men oppfatte seg selv som en organisasjon der alle står sammen tross uenigheter. De bør stemme på meg dersom de tror at jeg med min erfaring kan bidra til en bedre kirke, eller dersom de stoler på nominasjonskomiteens innstilling.

Polariserende

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Den viktigste utfordringen fremover er å holde kirken samlet. Kirken har vært gjennom en hard prosess om likekjønnet
ekteskap som har virket polariserende. Nå må vi se på utfordringene som følger av at vi ikke lenger er en statskirke, som hvordan vi best ivaretar arbeidsgiveransvaret og hvordan kirken skal organiseres og finansieres.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke