Nyheter

En av tre opplever økt konfliktnivå hjemme under koronakrisen

Røde Kors er bekymret for familier som sliter hjemme under koronakrisen. En av tre opplever økt konfliktnivå, stress eller negativ stemning, ifølge en undersøkelse.

– Denne undersøkelsen bekrefter det inntrykket vi allerede har gjennom samtaler med særlig barn og unge i hele Norge. Mange klarer seg fint, men noen har veldig tunge dager nå. Som samfunn må vi gjøre alt vi kan for å sikre dem, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors.

Mer konflikt og dårlige forhold for læring

Opinion har gjennomført undersøkelsen på oppdrag for Røde Kors. Over 1.000 personer med barn under 18 år er blitt spurt om hvordan hjemmesituasjonen er når barna ikke lenger går på skole og i barnehage.

31 prosent svarer at de opplever økt konfliktnivå, mens 39 prosent svarer at læringssituasjonen ikke er akseptabel for barna. Like mange svarer også at de opplever at de ikke strekker til med å bistå i hjemmeundervisningen.

Unge ringer og forteller om drikking og krangler

Flere unge har dessuten tatt kontakt med hjelpetelefonen til Røde Kors den siste tiden og forteller om foreldre som drikker, om krangler hjemme og om emosjonell omsorgssvikt. På grunn av økt pågang holder hjelpelinjen åpent hver dag også i påskeuken.

– Det er viktig at helsemyndighetene også kjenner til utfordringene mange sliter med nå, sier Apeland.

Røde Kors ønsker å bidra med å finne løsninger for familiene som sliter mest, dersom skoler og barnehager fortsatt skal holde stengt.

LES MER:

Psykolog tror brakkesyken vil øke: Her er råd til småbarnsfamilier og eldre

Norge svikter en stor del av befolkningen nå under koronakrisen, sier Loveleen Brenna

Redd Barna:  – Mange av de sårbare barna klarer ikke ringe Alarmtelefonen selv. Dette kan skoler, kommuner og andre gjøre

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter