Nyheter

Bulldoser begravde pastorpar

Den kinesiske pastoren Li Jiangong fikk beholde kirken, men mistet kona.

Bilde 1 av 3

Da maskiner i begynnelsen av april kom for å rive kirken der Li Jiangong og kona Ding Cuimei var pastorer, gikk paret foran for å stoppe dem. Li Jiangong hevder rivingen var satt i gang fordi andre ønsket eiendommen den lå på.

LES OGSÅ: Kina er snart verdens største, kristne land

Kvalt

En bulldoser skjøv dem utfor en skrent og begravde dem under et lass med jord. Jiangong klarte å grave seg ut, men kona ble kvalt. Etter den tragiske hendelsen kom det kraftige reaksjoner fra hele verden.

LES OGSÅ: Frykter ny bølge av forfølgelse etter kirkeriving

Lovlig

En undersøkelseskommisjon som lokale myndigheter har satt ned har nå slått fast at Beitou-kirken var lovlig satt opp, og at området er «religiøs grunn», melder China Aid. Det er en amerikansk organisasjon som arbeider for forfulgte kristne i Kina.

LES OGSÅ: Kina gir religiøse mer rom

To arrestert

To fra mannskapet som skulle rive kirken ble arrestert etter at Ding Cuimei ble drept, men det er uklar hva som skjer med dem. De er ennå ikke siktet for å ha gjort noe ulovlig.

Kampanje

Ødeleggelsen av Beitou-kirken er en del av myndighetenes kampanje for å rive ulovlige kirker og kors som er satt opp på hustak. Myndighetene mener det er «ulovlige byggverk». Kampanjen retter seg ikke bare mot kirker, men mot gamle, falleferdige bygninger, industriområder og ulovlig oppførte bygninger der siktemålet er «forskjønning» av nabolag, ifølge den amerikanske nettavisen Christian Post.

Siden kampanjen startet i 2013 skal korset på taket til rundt 2.000 kirker ha blitt revet ned i provinsen Zhejiang der det er mer enn 4.000 kirker.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter