«Det er to gode grunner for at et ja til homofilt samliv vil føre til en generell samlivetisk liberalisering»
SAMLIVSETIKK: Det finnes to gode grunner for at et ja til homofilt samliv vil føre til en generell samlivetisk liberalisering: Et legitimt ønske om å opptre konsekvent og erfaringene fra Den norske kirke.
UHOLDBART SKILLE: Espen Ottosen mener det er uholdbart å skille skarpt mellom homofilt samliv, som Oslo Misjonskirke Betlehem og pastor Erik Andreassen nå aksepterer, og en kjønnsnøytral ekteskapsforståelse, som de avviser.
Erlend Berge
I Vårt Land 1. november hevdet jeg at Oslo Misjonskirke Betlehem (OMB) ligger omkring 15 år etter Den norske kirke (DNK) på veien mot en kjønnsnøytral ekteskapsforståelse. Min vurdering er at det vil være vanskelig å fastholde over tid at ekteskapet er en ordning for mann og kvinne hvis menigheten sier ja til trofast homofilt samliv. Jeg antydet også at utviklingen vil fortsette og kanskje ende med en aksept for alle frivillige seksuelle relasjoner.
I VL 11.11 kommenterer Anne Mari Schiager Topland, Knut Tveitereid, Hilde Marie Ø. Movafagh og Silje Kvamme Bjørndal min argumentasjon ved å hevde at språkbruken kan skape inntrykk av «en slags fatalisme, der historien styrer ubønnhørlig mot et gitt sluttresultat». Det er jeg uenig i. Jeg tror ikke at det finnes en naturlov som gjør det umulig å innta en mellomposisjon. Men jeg mener et legitimt ønske om å være konsekvent gjør en mellomposisjon vanskelig i denne debatten.
Et uholdbart skille
Bestill abonnement her
KJØP